HTML

belsotenger

Belső tengerünk: Zsófi és Tomás kalandozásai a Világban, utazások itt-ott, túrák kisebb és nagyobb hegyeken... Ez az életünk. tomiart@gmail.com

Lesotho: Még mindig kezdetek

2011.06.01. 08:41 Tomásfa

Néhány sor a reggeli indulás előtt. Tegnap a bevándorlási hivatalban töltöttünk 5-6 órát, ugyanis az ügyintézők jelentős része nem kiemelkedő intelligenciája révén tölti be pozícióját... Végül az igazgatóhoz mentünk be, aki elrendezte a dolgokat. Mindenesetre adminisztrációs hiba miatt azért 20-30 ezer forinttal többet fizettünk. Ennyivel kevesebb marad a gyerekeknek... Este bevezettem csúcsforgalomban a belvárosba, már sötét volt. Jól is ment minden, de a cél előtt egy négysávos úton sikerült ráfordulnom a szembe jövő forgalomra (itt balos közlekedés van). Hál` istennek nem lett koccanás, de utána minden autóból ordibáltak kifele a népek: Don`t hit me, don`t hit me! Nagyon viccesek... Majd megszokom...

Megismerkedtünk az EU egyik itteni attaséjával, aki Szlovákia USA nagykövetének a fia. 30 éves (max.), persze egész életét nyugaton töltötte, nagy az arca, de azért oké a srác. Szlovákia VB meccseit Bloemfonteinben fogja jatszani, ami innen 150 km, úgyhogy elmegyek vele 20-án a Paraguay-Szlovákia meccsre. Nem igazán érdekel, de egy VB meccs mégis VB meccs.

Lehet, hogy lesz egyszer áram az árvaházban: az atya elintézte, hogy hétvégén meglátogasson minket a nemzeti erőforrások minisztere. Meglátjuk, mi lesz. Zsófira feldobunk valami mellkidobós cuccot, a szlovák lányra ugyancsak. Indulunk az orvosi `kamarához` (kis szoba egy lerohadt irodaepületben) Zsófit honosíttatni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: afrika lesotho árvaház

A bejegyzés trackback címe:

https://maradentro.blog.hu/api/trackback/id/tr312951863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása