HTML

belsotenger

Belső tengerünk: Zsófi és Tomás kalandozásai a Világban, utazások itt-ott, túrák kisebb és nagyobb hegyeken... Ez az életünk. tomiart@gmail.com

Lesotho: Első hó

2011.06.15. 21:13 Tomásfa

Ma reggel havazott és egész nap jeges szél fújt, de közben gyönyörűen sütött a nap, nagyon szép volt. Szombaton a városban mászkáltunk Zsófival, próbáltuk ügyes-bajos dolgainkat elintézni végre: indiai fűszereket, könyveket, vastag zoknit stb akartunk venni. Hát, könyvesbolt nincs ebben az országban (!), fűszer alig-alig, zokni volt. Az egyetlen book store-ban csak néhány tankönyv volt, meg is vettem az 1983-as kiadási general science füzeteket, ami általános iskolásoknak mutatja be a természetet, mezőgazdaságot. Állati jó, megismerem belőle a helyi alapvető dolgokat. Olyan szövegek vannak benne, hogy 'Almighty God provides food for the leaves through the stem...'. Imádom, budin és kocsiban csak ezt olvasom.

A bárány üdvözletét küldi

Teljes a VB láz, most már aztán tényleg. Pénteken összeraktuk a generátort és a TV-t a csarnokban és velünk volt Almighty God is, bejött kicsit zavarosan a SABC 1 és megnéztük a nyitó meccset. A fiúk és a kislányok természetesen Dél-Afrikának szurkoltak, a nagylányok a jóképű mexikóiaknak. Érdekes ízlésük van. Szombaton és vasárnap is volt egy kis túra Zsófival a közeli hegyre, ahol múltkor a gyerekekkel voltunk, csak most végig felmentünk. Mini Grand Canyon az egész, nagyon kellemes. Reméljük később majd a hegyekbe is el tudunk menni, ez a szlovák lány miatt nem egyszerű, mert csak egy autónk van, vele meg annyira nem szívesen megyünk.

A gyerekek a nyitómeccs előtt

Hétfőn elment Viera, az előző páros utolsó tagja. Nagyon sajnáltuk, állati rendes lány. Ő is sajnált minket új társunk miatt. Lenka (így hivják) nap mint nap újabb apró bunkóságról tett és tesz sajnos tanúbizonyságot, de ez nem szegi kedvünket. Nem szeret a gyerekekkel lenni, vasárnap délután itthon maradt és felhajtott egy üveg bort. Kicsit félek, nem valami pszichopata-e. Mindenesetre megteszünk mindent, hogy kedvesek legyünk vele, hátha meg tudjuk változtatni. Holnap szülinapja van, vettünk neki meglepetés tortát (ő múlt héten annyit sem volt hajlandó mondani, hogy happy birthday...).

Báránycomb szelet salátaágyon

A pályázatot még nem írtam meg, péntekig adtam magamnak időt. Ennek kapcsán most derült ki, hogy nem vagyunk regisztrálva itt. Most rohamtempóban intézi egy emberünk. A., továbbra is számítok gyakorlati tanácsaidra. Amint készek a tervek, küldöm, nagyon köszi előre is! Hétfőn nyílászárókat festettem, mert a melósaink olyan undoritó módon festették le őket, hogy meg kellett mutatnom nekik, miről van szó. Nagyon nehéz itt bármit elintézni, ha már kicsit nem ferdék a falak, nagyjából stimmelnek az illesztések, akkor boldogok lehetünk...

Termesz

Hétvégén megyünk Dél-Afrikába, Bloemfonteinbe a Paraguay-Szlovákia meccsre. Szeretnénk már szombaton odamenni Zsófival, de a szállás a VB miatt gond lehet. Négyesben megyünk: Lenka, a szlovák EU Tanácsos arc (akiről már irtam, az USA nagykövet 25 éves fia) és mi. Ők ketten egyébként ma is a Szlovákia-Új Zéland meccsen vannak, úgyhogy a csaj két este sincs itthon. Az élet apró örömei. Ma ittuk első dél-afrikai borunkat, egy cabernet-sauvignont. Nem volt jobb egy villányinál, ára 5 euró volt, mondjuk a villányinál olcsóbb. Tegnap pedig egy Pongrácz habzó bort, na az jó volt. Pongrácz egy 56-os, valószínűsithetően lightos nyilas múlttal rendelkező nemesember (az oroszok bevonulását mint Magyarország elestét aposztrofálják a cég honlapján, imádhatták az Apartheidet...) volt, akiről szintén borász barátja nevezte el márkát halála után.

"Kis" Grand Canyon az árvaház felett

Ma az atya megpróbált megvesztegetni egy csirkével, mert rájöttem, hogy privát célra építtet magának a cementünkből. A gondja csak az volt, hogy ki vágja le a csirkét, mert ő nem szereti a vért. Miközben mi próbálunk épületeket emelni a gyerekeknek, addig az atya 6 meglévő szobát ad ki tanároknak, ami az ő saját bevétele. Semmivel nem járul hozzá az árvaház működéséhez, a templomban vasárnaponta jelentős összeg gyűlik össze a szerencsétlen helyiektől, ami szintén az ő személyes bevétele. Valamit ezen változtatni kell majd. Csütörtökre meghívtam gulyásra hozzánk.

Szólj hozzá!

Címkék: afrika dél afrika lesotho vb 2010 árvaház

A bejegyzés trackback címe:

https://maradentro.blog.hu/api/trackback/id/tr122974777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása